Bag om Helios Design

Jeg hedder Ulla Hove Johnsen. Jeg bor i en mindre by 12 km øst for Aalborg, der hedder Storvorde. Her bor jeg sammen med min mand, 2 dejlige golden retrievere fra Kennel Golden Nordic i Hobro og 2 tilløbne husmisser.

Til daglig er jeg rådgiver i et lokalt pengeinstitut, hvor jeg har været siden 1996, hvor vi kom tilbage til Nordjylland efter 8 år i "staden".

Hvorfor så smykker? Ja jeg har altid lavet håndarbejde som tegning, keramik, strik og sy. I 2008 var jeg med min kære fru moder inde hos Irene From i København og blev "bidt" af en gal perle. Det blev  til en del knyttede armbånd, øreringe og læder armbånd. 

Heste har alle dage været min interesse og har gennem tiden haft 3 varmblodsheste. En dag spurgt en kollega om ikke jeg kunne lave noget i hestehår, for så ville hun gerne have et smykke af hår fra sin hest. Jeg tog udfordringen op og søgte på nettet efter noget med hestehår. Jeg kom ret hurtigt omkring siden Faraos Hest med mange flotte armbånd og bestilte straks hendes bog hjem på biblioteket og så var jeg igang. 

Udover hestehår blev jeg facineret af arbejdet med ædelmetaller. Jeg har i den forbindelse en del kurser i sølvsmede teknik ved Fokus Oplysningsforbund i Aalborg samt Ravstedhus i Ravsted i sønderjylland, så der bliver også lavet en del smykker i sølv indtil videre til eget brug. Jeg havde desuden den fornøjelse at følge guldsmed Iben Rasmussen, Aalborg en hel arbejdsdag, for at se hvordan en proffesionel guldsmed arbejder med design og fremstilling. Iben kender jeg fra hesteverdnen.

Helios Design er opkaldt efter min seneste hest som jeg måtte sige farvel til i 2004 p.g.a. sygdom. Han var efter Helenikos XX med Weinberg til morfar. Han blev 10 år.